12 בינו׳ 2011

The Big Feast






















אלה הארטישוקים





סירים על האש, בוף בורגיניון, פסטה כמהין, ירקות מזוגגים



























שררה שתיקה מוחלטת כשהם טעמו את העוגה של ענת!





















עקב הדרישה מזה כמה שנים לסעודה מפנקת אצלנו בבית, סוף סוף נעננו וסיפקנו את הסחורה.


ההכנות היו מרובות והיה לא קל, אבל החיוכים וקולות העונג מהאוכל הצדיקו לחלוטין את המאמץ, הרי עבור טבח, אין סיפוק גדול מסועדים מרוצים, שמתענגים על פרי עמלו.

הכיוון של הארוחה היה צרפת, עם כמה פזילות איטלקיות, כמו פיצות טריות וסלט עגבניות וארטישוק רומאי.

הכנתי קיש לוריין- Quiche Lorraine , מאפה צרפתי קלאסי מחבל לוריין שבצפון מזרח צרפת. המאפה משלב בצק פריך עשיר, שנאפה עד לקבלת צבע חום ענברי עמוק ולתוכו נמזגת בלילה מושחטת של קונפי בצלים, בייקון צלוי וקציפת חלב וביצים.

מה שמתקבל חברים זה סופלה רוטט עם ארומה משכרת שאופפת את כל החדר.


ענת הכינה גאטו באסק- Gateau Basque, עוגת שקדים מסורתית של חבל הבאסקים שבצרפת פינת ספרד. כשהאורחים הכניסו את הביס הראשון לפה, מייד שררה שתיקה רועמת סביב השולחן.